Aan de slag met uw woning

Uw huis klaar maken voor de toekomst, dat betekent:

  • Een lagere energierekening
  • Meer wooncomfort
  • Minder CO2 uitstoot
  • Minder afhankelijk van (aard)gas

Wanneer uw woning energiezuiniger wordt gemaakt, worden de energiekosten lager. Ook wordt uw woning comfortabeler. Welke duurzame maatregelen kan u het beste als eerste in uw woning doorvoeren?
En wat zijn belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden?
Doe de zelfscan of vraag lokale ondersteuning aan via een gids (gratis) of adviseur (betaald).  

Zelfscan

Met deze tool krijgt u snel inzicht in de energiesituatie van uw eigen woning. Waar bent u al goed op weg? Waar zitten de kansen? Vul de vragenlijst in en en ontvang een gratis online maatwerkadvies voor uw woning..De zelfscan staat online op het Duurzaam Bouwloket, de onafhankelijke en professionele samenwerkingspartner van gemeente Leusden.  Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Energiegids

Een energiegids is een goed geinformeerde Leusdenaar en geeft gratis informatie . Wat kunt u zelf doen met  kleine maatregelen en door bewust om te gaan met energie? En waar moet u aan denken als u  aan de slag gaat met maatregelen in de schil (buitenkant) van het huis. De energiegidsen komen graag bij u langs voor een gesprek of maakt een afspraak tijdens het spreekuur. 

Energie adviseur

 De  energie adviseur  is EPA gecertificeerd , goed bekend in Leusden en geeft  onafhankelijk en professioneel advies . Na het bezoek krijgt u een rapport met een overzicht van kansen in uw woning. Ook zit daar een inschatting bij van de kosten en baten van verschillende maatregelen. De kosten voor dit advies zijn € 49,50 en de rest wordt door de gemeente Leusden betaald.

Het stappenplan voor uw woning

Kleine maatregelen / besparen in huis

STAP 1. Isoleren

STAP 2. Ventileren

STAP 3. Eigen energie opwekken

STAP 4. Verwarmen en koelen