Cashback actie energiebesparende maatregelen – Dubbel besparen

Leusdense woningeigenaren die deze winter energiebesparende maatregelen treffen, kunnen nu dubbel besparen. Aanschaf van energiebesparende producten is namelijk extra voordelig door een cashback actie van IkWilWatt, de energiebesparingscampagne in Leusden. Na aanschaf kan men eenmalig € 65 terugvragen. Dit betekent dubbel besparen: direct door de cashback actie maar ook omdat de energierekening omlaag gaat.

De cashback actie stimuleert Leusdenaren om de eigen woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. De lokale energiegidsen leggen je graag precies uit hoe het werkt. Energiegids Bart van IkWilWatt: “Je krijgt geld terug na aanschaf van bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrippen, deurdrangers, (warm)waterbesparende douchekoppen, LED-lampen en energiezuinige koelkasten, maar ook investeringen in grotere energiebesparende maatregelen komen in aanmerking. Doe daar dus snel je voordeel mee!”. Veel producten zijn tijdens de actie te vinden in een speciaal winkelschap bij Karwei Leusden en Laurens IJzerwaren. De artikelen kunnen ook bij andere doe-het-zelf-zaken of online worden aangeschaft.

De cashback actie loopt tot en met 31 december 2021 en is voor maximaal 1.350 Leusdense huiseigenaren beschikbaar. Hier leest u alles over de regeling inclusief een lijst van maatregelen die in aanmerking komen voor de cash-back actie.

Leusdenaren die meer willen weten over de cashback actie of energiebesparing in de woning kunnen een afspraak maken met een lokale energiegids. Dat kan door zelf een (bel)afspraak in te plannen via de digitale kalender op www.ikwilwatt.nl. Men kan ook bellen naar het landelijk Duurzaam bouwloket, de onafhankelijke samenwerkingspartner van de gemeente Leusden. Ze zijn bereikbaar op nummer 072-743 3956.

De regeling is een uitwerking samen met vier andere Eemland gemeenten (Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg) en werd verkregen vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Het Duurzaam Bouwloket organiseert de uitbetaling van de subsidie.