Energiecampagne in Leusden: wie zijn wij?

IkWilWatt stimuleert Leusdenaren om het huis klaar te maken voor de toekomst. Een toekomst zonder (aard)gas en CO2 uitstoot. Dat doen we met elkaar. U moet weten wat de plannen zijn van de gemeente of uw verhuurder, waar u terecht kunt als u zelf aan de slag wilt en welke maatregelen u nu al kunt nemen. Heeft u een steuntje in de rug nodig? IkWilWatt is de Leusdense energiecampagne die inspireert, stimuleert en informeert op weg naar een huis dat klaar is voor de toekomst.

De coördinatie van IkWilWatt, de campagne activiteiten en inzet van gidsen wordt voor de gemeente uitgevoerd door natuur- en duurzaamheidscentrum De Groene Belevenis. Daarbij wordt samengewerkt met het Duurzaam  Bouwloket, zij voorzien Nederlandse energieloketten van onafhankelijke en up-to-date informatie. De informatie via IkWilWatt is onafhankelijk, er zijn geen commerciële belangen. 

Huurt u van de Woningstichting? Ook zij verduurzamen hun woningvoorraad! Meer lezen >>

Meedoen met de activiteiten van de Leusdense energiecooperatie DEEL? Meer lezen >>

 

Energie in Leusden

Het is duidelijk dat er de komende jaren veel gaat veranderen in de energievoorziening. Het energiegebruik moet omlaag en de energieproductie moet duurzamer. Daarin is de gemeente een belangrijke speler. En de gemeente Leusden neemt die rol serieus. Maar de uitdaging die voor ons ligt kunnen we alleen succesvol aanpakken als iedereen meedoet en mee kan doen.  Daarom bundelen we de krachten in een lokale campagne, waaraan ieder kan bijdragen met datgene waar hij goed in is. Woningeigenaren, woningbouwvereniging, huurders, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Omdat we nog slechts aan het begin staan van de energietransitie zal deze website continu worden bijgewerkt met informatie die beschikbaar gaat komen, zodat uiteindelijk op wijk- en woningniveau duidelijk is waar u aan toe bent