Zaterdag 5 november vindt de eerste Dag van de Isolatie plaats. Op deze dag isoleren specialistische bedrijven in heel Nederland meer dan honderd huizen en bieden op die manier huiseigenaren de mogelijkheid om met eigen ogen te zien wat dat in de praktijk betekent.

Het isoleren van een woning is relatief eenvoudig, verdient zichzelf snel terug en levert meer wooncomfort op. Toch gebeurt dit nog relatief weinig. In Nederland zijn 4 miljoen woningen onvoldoende geïsoleerd. In oktober start de overheid een 3 jaar durende  campagne waarmee ze de twijfelaars/uitstellers over de streep trekken.

Op de website DagvandeIsolatie.nl is alle informatie over deze dag te vinden.

Subsidie en Duurzaamheidslening

Het is ook financieel extra aantrekkelijk om juist nu te gaan isoleren. De energierekening daalt en de waarde van uw woning stijgt doordat deze een beter energielabel krijgt. Bovendien is er sinds 15 september € 60 miljoen aan overheidssubsidie beschikbaar. Daarvoor dienen twee isolerende maatregelen te worden uitgevoerd. De  subsidie kan oplopen tot gemiddeld meer dan 20%.

De Gemeente Leusden heeft extra geld beschikbaar gesteld voor de duurzaamheidsleningen. Dit zijn leningen tegen gunstige voorwaarden, voor onder andere isolatie van uw woning.

Wij-Isoleren.nl

Milieu Centraal en branchevereniging Erkende Na Isolatiebedrijven Nederland (VENIN) hebben een ovrzicht gemaakt van alle gekwalificeerde isolatiebedrijven, op de website www.wij-isoleren.nl. U kunt er als woningeigenaar alle gekwalificeerde isolatiebedrijven in de regio vinden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de garantie van het werk.

Aan de slag!

Tips voor de isolatie van uw woning? ga naar ikwilwatt.nl | isolatie