Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. In het kader van de Nationale Duurzame Huizen Route openen huiseigenaren in Leusden op zaterdag 10 november tussen 13:30 en 16.00 uur hun woning. Een unieke kans voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam bouwen of wonen.

De website www.duurzamehuizenroute.nl/leusden geeft een overzicht van deelnemende woningen in de regio. De landelijke organisatie vraagt geïnteresseerden om zich in te schrijven voor een bezoek. In Leusden zijn er ook woningen die zonder inschrijvingen bezocht kunnen worden. Dat kan op zaterdagmiddag 10 november tussen 13.30 en 16.00 uur.

De woningen die je kunt bezoeken:
NOM woning Wevershilt 21
NOM woning Finnmark 7
NOM woning Kokmeeuw 23
Vrijstaande woning Damreesche Spoor 26
Vrijstaande woning Berkenlaan 5
Tussenwoning Terberghorst 5
Vrijstaande woning Stoutenburgerlaan 2a

NOM = Nul-Op-de-Meter

Kennis uit de eerste hand
De Groene Belevenis organiseert samen met lokale energiepartners de Duurzame Huizen Route in Leusden. De initiatiefnemers willen huiseigenaren graag de kans bieden om op een ongedwongen manier kennis uit de eerste hand op te doen. “Bij de open huizen krijgen bezoekers op een objectieve manier eerlijke informatie. Dit levert vaak nieuwe bruikbare inzichten op om zelf mee aan de slag te gaan. Ervaringen van anderen zorgen voor een betere visie en een goed doordacht stappenplan. Niet alleen de succesverhalen worden verteld, ook wat beter of anders had gekund komt aan bod”, aldus Henriëtte Former van De Groene Belevenis.