Woningstichting Leusden (WSL) is aan de Kuperssingel gestart met de eerste pilot voor duurzaam wonen. Met maar liefst acht ingrepen renoveert WSL de 38 eengezinswoningen tot zeer energiezuinige woningen.

WSL Duurzaamheidsproject 2017 – 2022
WSL gaat in totaal 743 bestaande huurwoningen verduurzamen. Woningen in diverse wijken en complexen komen aan de beurt. De voorlopige planning voor het totale project tot en met 2022 is al bekend. De planning en de stappen in het project staan uitgelegd op de WSL website, zie WSL Leusden | duurzaamheid.

Proefwoning te bezichtigen aan de Kuperssingel
Voor het project aan de Kuperssingel is een proefwoning ingericht. “Huurders zijn elke vrijdagmiddag welkom bij het spreekuur van de aannemer, in de proefwoning. De uitvoerder en de projectleider van Mens-Zeist beantwoorden dan alle vragen. Ook is de proefwoning dan klaar, dus kan men zien welke aanpassingen we doorvoeren, op weg naar zeer energiezuinige woningen,” aldus Willem van Tol, projectleider van de WSL.

Nieuw energielabel
De maatregelen worden per woning uitgevoerd in 5 werkdagen. Na afloop van de werkzaamheden ontvangen bewoners een nieuw energielabel dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is geworden.

Met het Duurzaamheidsproject 2017-2022 verbetert de WSL haar totale woningbezit tot een gemiddeld energielabel B (energie-index 1,25).

8 Maatregelen voor een energiezuinige woning
WSL werkt met een pakket van 8 maatregelen: CV-ketel, Dakisolatie, HR++ glas, Spouwisolatie, Tochtwering, Ventilatie, Zonneboiler en Zonnepanelen.

Voordat de WSL in een wijk start, worden bewoners geïnformeerd en wordt bekeken welke maatregelen voor welke woning nodig zijn.

Informatie over het project, de werkzaamheden en de voorlopige planning:
zie WSL Leusden | Duurzaamheidsproject 2017 – 2022

Project aan de Kuperssingel:
zie WSL Leusden | Start project duurzaamheid – Kuperssingel