Woningstichting Leusden (WSL) gaat 38 eengezinswoningen aan de Kuperssingel renoveren tot zeer energiezuinige woningen. Deze pilot voor duurzaam wonen start in oktober.

“We passen maar liefst acht ingrepen toe om deze woningen zeer energiezuinig te maken”, legt Willem van Tol (projectleider WSL) uit. „Spouwisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, een zonneboiler, een nieuwe cv-ketel, HR++ dubbel glas, vloerisolatie en de mechanische ventilatie. Een behoorlijke ingreep, maar wel een ingreep met direct resultaat. Het levert de huurders zeker een besparing op in de energiekosten.”

Tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst in de wijk werden de bewoners geïnformeerd over de werkzaamheden. “Het wordt een ingrijpende renovatie, overlast is niet te voorkomen. Door de bewoners te betrekken bij het project en in gesprek te blijven, werken we samen naar een succesvol en energiezuinig resultaat”.

In een later stadium zullen ook andere WSL woningen gerenoveerd worden. Het is de bedoeling dat de WSL woningen in 2020 gemiddeld een energielabel B zullen hebben.

Zie ook WSL start met duurzaamheidspilot Kuperssingel