Coöperatie Zonnedak De Korf heeft maandag 1 mei officieel de zonnepanelen installatie op het dak van Sporthal De Korf in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van een groot aantal zonnedak-eigenaren werd het Zonnedak officieel geopend door wethouder Erik van Beurden. Met een druk op de knop werd tevens ook de eerste zonnestroom opbrengst zichtbaar gemaakt.

Voorzitter Leendert van Geldermalsen schetste wat er achter de schermen geregeld moest worden om dit project te realiseren. “Dit is het derde postcoderoos-zonnedak in de provincie Utrecht en daar zijn we trots op. Het is een collectief zonnedak geworden met 45 eigenaren uit Leusden, het postcodegebied van Sporthal de Korf. De Gemeente Leusden heeft het hoge dak van de sporthal beschikbaar gesteld en ook verder zeer voortvarend meegewerkt aan de realisatie. In totaal zijn er zo’n 14 partijen bij betrokken geweest, waarmee we in korte tijd een mooi resultaat geboekt hebben.”

Wethouder Erik van Beurden feliciteerde de aanwezigen en lichtte toe dat het project goed past in het energiebeleid van de Gemeente Leusden. “Goed om te zien dat vrijwilligers, inwoners en lokale bedrijven elkaar prima weten te vinden om samen energieprojecten te realiseren. Daarmee zetten we ook samen stappen op weg naar de energie neutrale gemeente die we in 2040 willen zijn”

De 280 zonnepanelen hebben een vermogen van 290 Wattpiek. Dat is 81.000 Wattpiek in totaal. Per jaar zal het zonnedak ca. 69.000 kWh zonnestroom leveren aan het net. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.500 kWh per jaar, dus de opbrengst is voldoende om 19,7 huishoudens te voorzien van stroom. Door het mooie zonnige weer van de afgelopen weken hebben de zonnepanelen tussen 18 en 30 april al 4.719 kWh geleverd. Bloemendal/DE Partner heeft de installatie aangelegd en zal ook zorgen voor het onderhoud.

Geïnteresseerd in zonnestroom? Laat het ons weten. Klik hier voor meer informatie.

Foto’s