Wethouder Erik van Beurden opende vrijdagmiddag de Zonnepanelen Informatiewinkel in de Hamershof. Er was direct al een grote belangstelling van mensen die kwamen met vragen om informatie of advies. Ook in veel andere Utrechtse gemeentes worden zonnestroom activiteiten georganiseerd, tijdens de NMU Zonnetour 2015.

In Leusden wordt nu al genoeg zonnestroom opgewekt voor 620 gezinnen, en in de hele provincie zelfs al voor 16.400 gezinnen. Dit heeft Energiegroep COOL onlangs berekend uit de gegevens van de Klimaatmonitor. Zonnepanelen zijn een rendabele investering en er zijn nog veel meer geschikte daken; de verwachting is dat het aantal zonnedaken binnenkort flink zal stijgen.

De informatiewinkel is een initiatief van Energiegroep COOL, ism IkWilWatt en drie zonnepanelen leveranciers uit de regio: Bloemendal uit Leusden, New Solar uit Woudenberg en Zontech uit Amersfoort.

U vindt de winkel tegenover Jumbo Wahle, naast bakker Bart in winkelcentrum de Hamershof in Leusden. Op vrijdagmiddag 17 april van 14-17 uur en zaterdag 18 april van 10-17 uur is de informatie winkel weer geopend.

Nu al genoeg Leusdense zonnestroom voor 620 gezinnen

Alles over Zonnepanelen, 10-18 april in de Hamershof, Leusden