Alandsbeek

Skidak woningen

Op 19 februari 2022 organiseerden wijkvereniging Buurkracht Alandsbeek, IkWilWatt en de gemeente een succesvolle middag DAK-daten voor bewoners van skidakwoningen in Alandsbeek-Oost. Men ging met elkaar in gesprek bij diverse thema-tafels en wisselden wensen, positieve en negatieve ervaringen uit bij het verduurzamen van het dak.

Vervolgens zijn verschillende groepjes wijkbewoners met de onderwerpen aan de slag gegaan en heeft zich een Buurtteam Duurzaam Alandsbeek gevormd. Deze stellen op dit moment een plan op voor verschillende acties in de buurt.

Enquête zonnepanelen op skidaken

Heb je al zonnepanelen op je skidak? Of wil je ze graag? Door de enquete in te vullen krijgen we inzicht in behoeften, vragen, problemen, en goede of slechte ervaringen. Hoewel er steeds meer zonnepanelen verschijnen, zijn er ook leveranciers die het niet aandurven om panelen te plaatsen op schuine daken voorzien van een dakbedekking van shingles. Maar er zijn verschillende bewoners die naar alle tevredenheid zonnepanelen op hun skidak hebben. Heb jij klachten, of ben je juist positief? Laat ons dat ook weten!

Ski-daken isoleren van buitenaf

Na het DAK-daten hebben we wel 30 redelijk recente offertes (van diverse aannemers) verzameld tbv het skidak renoveren en isoleren. Er bleek een grote diversiteit in aanpak, gebruikte materialen, isolatiewaarden en kosten. Iedereen met een recente offerte van een skidak-vervanging kan deze nog steeds aandragen voor analyse via een mail aan Mirjam Prins (mirjam.prins@milpro.nl). Wil je inzicht in de vergeleken offertes dan kan je Mirjam hier ook over mailen of kom langs op het inloopspreekuur.

Behoefte aan bouwtechnisch ontwerp van het dak

Specialisten van het kennis- en leertraject DoeTank hebben het skidak geanalyseerd op mogelijkheden om te vervangen. Inmiddels zijn verschillende bouwtechnische ontwerpen van het dak gemaakt.  Dit levert een pakket van eisen en bouwtekeningen op, die getoetst gaan worden bij de Welstandcommissie (ARK).  Op 11 april 2023 organiseerden we een bewonersbijeenkomst om de resultaten te delen. De presentatie, de video van de avond en de besproken “toolkit” staan online op de aparte pagina “Alle info over skidak vervangen”.  Check ook de notitie “Folder Offertetips”. Vragen? Neem contact op met Mirjam Prins (mirjam.prins@milpro.nl) of kom langs op het inloopspreekuur in de Wijkkamer.

24 Energiebesparende tips

Afspraak met Energiegids

Maatwerkadvies