Verduurzamingsmogelijkheden voor VvE’s

Wil je je appartementencomplex verduurzamen? Als VvE zijn er ook energiebesparende maatregelen mogelijk. Een energiezuinig complex is een fijne plek om te wonen, nu en in de toekomst. Je profiteert direct: je energieverbruik gaat omlaag en het wooncomfort wordt beter. Voor de kosten van energiebesparende maatregelen zijn er tegemoetkomingen voor VvE’s. Dit geldt ook voor begeleidings- en onderzoekskosten, notariskosten en kosten voor een maatwerk advies. Meer informatie hierover op eigenhuis.nl.

Energiebesparende maatregelen

Ook voor VvE’s zijn er veel energiebesparende mogelijkheden, bijvoorbeeld isolatie, plaatsen van zonnepanelen, duurzaam verwarmen, ventileren, energiezuinige verlichting en het plaatsen van laadpalen.

Ontzorging bij plan- en besluitvorming

De gemeente Leusden is een samenwerking aangegaan met de maatschappelijke onderneming DVVE. Ze adviseren en begeleiden VVE’s bij onder andere het maken van duurzaamheidsplannen, het doorlopen van besluitvormingstrajecten en het zoeken naar geschikte financiering. Dankzij een Europese subsidie en cofinanciering van de gemeente Leusden kan deze begeleiding met een heel beperkte bijdrage van de VVE geboden worden.

Ben je geïnteresseerd om de mogelijkheden voor jouw VVE te verkennen, bezoek dan de website van DVVE en meld je aan voor een kosteloze intake.

Financieringsmogelijkheden

Voor financiering van de energiebesparende maatregelen kunnen VvE’s een Energiebespaarlening afsluiten. De rente en aflossing van de VvE Energiebespaarlening wordt onderdeel van de VvE bijdrage.

Ook kleine complexen met een beperkt aantal appartementen kunnen hiervan gebruikmaken.  Via de VvE Quickscan kan je nagaan of jouw VvE voor een VvE Energiebespaarlening in aanmerking komt.