Energiegids kan Training warmtebeeldcamera volgen

Wil jij op pad met een warmtebeeldcamera en bewoners laten zien waar hun woning warmtelekken vertoont? Word dan vrijwillige energiegids bij het Leusdense energieloket IkWilWatt en volg de Training warmtebeeldcamera.

Meting warmtelekken

Met een warmtecamera kunnen warme en koude plekken in dak en gevels van een woning worden opgespoord. Zo wordt geregistreerd waar warmte uit de woning weglekt. Warmtebeelden dienen als goede basis voor een gesprek over mogelijke maatregelen voor vergroting van comfort en verlaging van energiekosten.

Training

In twee avonden (22 en 29 november) leer je de basisprincipes van thermografie. Er wordt geoefend met de camera en instellingen. Je leert hoe je warmtebeelden maakt en interpreteert, maar ook wat valkuilen zijn. Na de training word je als IkWilWatt-energiegids ingezet om, in duo’s, huisbezoeken af te leggen met de camera. De bezoeken concentreren zich in de winterperiode vanwege temperatuurverschil binnen/buiten. Je maakt bij mensen thuis beelden, voert het gesprek en stelt een korte rapportage op. Heb je interesse? Mail dan naar info@ikwilwatt.nl of bel coördinator Henriëtte Former 06- 52018638.