Eurowoningen heeft Wijkwarmteplan gereed

Hoe maken we onze woningen klaar voor de toekomst? Op 7 juli presenteert een buurtteam van Plan Rozendaal (Eurowoningen) hun bevindingen. In de vorm van een menukaart beschrijft het algemene plan maatregelen om hun woningen energiezuinig en op termijn aardgasvrij te maken. Plan-informatie werd vergaard via een enquête en goedbezochte online-avonden.

Primeur

Hiermee zijn de Eurowoningen de eerste in Leusden met een eigen wijkwarmteplan. Het ‘menu’ bevat een stap-voor-stap aanpak, opgedeeld in ‘goed, beter, best’-opties. Hiermee kan elke bewoner een eigen plan maken. De eerste stap bestaat altijd uit goed isoleren en ventileren, onafhankelijk van de in de toekomst gekozen energiebron. Extern onderzoek concludeert dat vooralsnog individuele all electric-oplossingen de meest realistische richting aardgasvrij zijn, met name doordat er geen centrale warmte op hoge temperatuur beschikbaar is in de omgeving.

Meer informatie?

www.eurowoningentoekomstbestendig.nl. Kijk voor uw eigen wijkplan op de gemeentelijke site https://www.leusden.nl/duurzaamheid/milieu-informatie.