Eurowoningen Toekomstbestendig: Buurtplan gereed!

Afgelopen woensdag werd in de wijk Rozendaal het Buurtplan Eurowoningen Toekomstbestendig gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Gertjan Schutte, die zeer recentelijk een Eurowoning heeft gekocht op de Henegouwen. Zodra hij na de zomer de sleutel krijgt, gaan ze direct aan de slag met een flinke verbouwing waarbij ze de woning gelijk energiezuinig en comfortabel maken. Het tweede exemplaar was voor wethouder Erik van Beurden.

Het Buurtteam, gevormd door tien energieke bewoners, heeft het Buurtplan samen met ondersteuning bewoners, Stichting Buurkracht, De Groene Belevenis, IkWilWatt en gemeente Leusden uitgewerkt. Het plan van, voor en door de buurt, bevat de menukaart om een Eurowoning stap voor stap toekomstbestendig te maken. Je woning verduurzamen, hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Hoe kan je het financieren? Zaken die voor veel woningeneigenaren spelen. Voor specifiek de Eurowoningen is het allemaal verwerkt in het Buurtplan dat online en in gedrukte vorm beschikbaar is voor alle bewoners in de wijk. Het helpt bewoners om individueel en samen met andere buren aan de slag te gaan.

Bij het maken van het Buurtplan zijn zoveel mogelijk buren betrokken, onder andere via een bewonersenquête, de Buurkracht-app, vier online webinars, gesprekken en ervaringen in de wijk en het samenstellen van een bewonerspanel. Er is veel informatie verzameld en gedeeld.

Het eerste Buurtplan is uitgewerkt, het vertrekpunt voor verdere toekomstige acties om bewoners te informeren en te stimuleren om met hun Eurowoning aan de slag te gaan. Het Buurtteam wil ook na de zomer samen optrekken buurtbewoners en de gemeente Leusden om de wijk verder te ondersteunen met de stappen naar een comfortabele en energiezuinige woning. De komende activiteiten zijn in voorbereiding: een informatieavond over het vervangen van de kozijnen en het eerste Buurtcafé ET op 24 september, een inloopavond voor alle bewoners om vragen te stellen en ervaringen te delen. Meer informatie is te vinden op www.eurowoningentoekomstbestendig.nl.