Gratis energie besparen

Laurens: “Wij adviseren graag bij aanschaf”

<DEZE ACTIE IS AFGELOPEN>

Nog deze winter energie besparen? Dat is nu extra interessant met de hoge gasprijs. Voor Leusdenaren, zowel huurders als woningbezitters, zijn gratis energiebesparende producten beschikbaar ter waarde van 65 euro. Ze verlagen ook direct de energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, ledlampen, dimmers, radiatorfolie, schakelklokken, waterbesparende douchekoppen en kranen. De gemeente biedt tientallen van dit soort producten gratis aan vanuit een regeling van de Rijksoverheid, de zogenaamde RRE- en RREW-regelingen. Binnenkort ontvangen alle Leusdenaren hierover een brief, maar men kan er nu al gebruik van maken. Wees er snel bij want op=op. Leusden heeft momenteel nog ruim budget. Ook huurders zijn nu van harte uitgenodigd snel hun voordeel te behalen met slimme aankopen.

Duurzaam Bouwloket

Uitvoering en coördinatie loopt via duurzaambouwloket.nl/subsidie-leusden. Er zijn twee manieren om gebruik te maken van dit aanbod. Bestel via de webshop en er wordt direct 65 euro korting verrekend in het digitale winkelmandje. Bovendien wordt de bestelling gratis thuis bezorgd. Of maak gebruik van de cashback-regeling en vraag achteraf 65 euro terug voor de gedane aanschaf. Er kunnen aankoopbonnen gedeclareerd worden van energiebesparende producten van een (web)winkel naar keuze, bijvoorbeeld Karwei of Laurens IJzerwaren en Gereedschappen in Leusden. Kenneth van Laurens IJzerwaren: “Loop gerust even binnen aan de Hamersveldseweg, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze of bestel via de website!” Op social media zijn de reacties enthousiast: “de moeite waard, voor 65 euro gratis spullen en meteen energie besparen!” en “echt simpel, in een paar muisklikken geregeld.”

Nu ook voor huurders

De Rijksoverheid heeft de regeling, die eerst alleen beschikbaar gesteld werd voor huiseigenaren, uitgebreid naar huurders. Huurders kunnen nu ook profiteren. Huurders van de Woningstichting Leusden ontvangen binnenkort een informatiebrief. Maar dat hoeft niet te worden afgewacht. Leusdenaren kunnen nu al gebruik maken van de regeling via duurzaambouwloket.nl/subsidie-leusden tot de ‘pot leeg is’.

IkWilWatt biedt hulp

Degene die hulp wenst bij indiening van de aanvraag kan zich
aanmelden via info@ikwilwatt.nl. Een energiegids is u graag van dienst.

Gepubliceerd op 24 november 2021