Een lagere energierekening via wijkvereniging of Wensboom

Een gratis tochtstrip, waterbesparende douchekop, brievenbusborstel en radiatorfolie? Door subsidie van gemeente Leusden en de inzet van de vrijwilligers van Wensboom Leusden en verschillende wijkverenigingen kan het.

Klusser en bestuurslid Jan, van de Wensboom vertelt: “Ons doel is om Leusdenaren te helpen hun energierekening te verlagen, zodat ze iets meer ruimte in hun portemonnee overhouden. We hebben een mooie lijst met besparingsmogelijkheden die we met het geld van de gemeente kunnen uitvoeren en we kijken altijd samen met de bewoner waar behoefte aan is.”

Geld overhouden

Jan vertelt vol overgave over het werk van Wensboom Leusden en het energieklussen. Zo heeft hij laatst bij een moeder met drie kinderen een mooie klus uit kunnen voeren.

“Deze mevrouw had al een brievenbusborstel, dat is een goed begin. Meer winst was er te halen door alle radiatoren te voorzien van radiatorfolie in combinatie met een radiatorventilator. Dat is een speciale ventilator, voor onder je radiator, die je nauwelijks ziet of hoort. Deze ventilator verspreid de warme lucht gelijkmatiger door de kamer bij een lagere radiatortemperatuur. En dat scheelt weer gas en dus geld! Met drie kinderen in huis is een waterbesparende douchekop ook een goede keuze. Het scheelt het gezin geld en door het water dat ze besparen zijn ze meteen goed bezig voor het milieu. Al deze maatregelen kosten samen rond de € 100,- maar door het geld van de gemeente kost het de bewoner niets. Hooguit een lekkere kop koffie voor de klusser.”

Wil je het hele artikel lezen waarin je tips krijgt over besparen en hoe je je energierekening kunt betalen? Klik dan hier

Gepubliceerd op 7 juni 2024