Ervaringen bewoners

Familie van den Heuvel

Stap voor stap

Het gezin Van den Heuvel woont aan de Terberghorst in de wijk Rossenberg. Hun wens was een meer comfortabel huis. Daarin zijn ze stap voor stap te werk gegaan.

Bart van den Heuvel werkt zelf in de bouw en kende de mogelijkheden. “Vijftien jaar geleden zijn we begonnen met de zolder door de kap te isoleren en dakkapellen te plaatsen voor meer ruimte. De spouwmuren waren al gedaan, dus onze volgende stap was het enkelglas vervangen. En zo zijn we doorgegaan. Om de paar jaar hebben we aanpassingen gedaan. Uiteindelijk hebben we als laatste zonnepanelen laten plaatsen. Dat we nu in een duurzaam huis wonen, realiseer ik me eigenlijk niet eens omdat we het heel geleidelijk hebben aangepakt.”

Familie Horlings

NOM woning

Tjaard en Bente Horlings hebben hun huis aan de Kokmeeuw verbouwd.. Naast een uitgekiende mix van isolatie en ventilatie, een slimme installatie en zonnepanelen, hebben zij hun woning uitgebouwd en opnieuw modern en stijlvol ingericht. Aanvankelijk had het echtpaar het idee om een duurzaam houten huis in Almere te bouwen. Uiteindelijk zijn ze daar toch niet voor gegaan. Tjaard: “Toen we hadden besloten om ons bestaande jaren 70 woning te renoveren, heb ik me vooral georiënteerd op de financiële kant van het verhaal. Ook zijn we gaan kijken bij vrienden van ons met een nul-op-de-meterwoning in Soest. Ik vind het zelf namelijk wel prettig om met eigen ogen te zien hoe het werkt en atmosfeer ervaar je alleen door ergens binnen te komen!”

Familie Van der Sanden

Groen dak

Harrie en Irene van der Sanden wonen op Waarden en zijn de trotse eigenaren van een sedumdak met zonnepanelen. Hun grote droom: ‘We zouden het geweldig vinden als het hele blok een groen dak zou hebben’. Een aantal jaren geleden moest het dak van Van der Sanden vervangen worden vanwege lekkage. ‘Het heeft veel voordelen’, vindt Irene. ‘Een gewoon dak slijt en moet na ongeveer 15 tot 20 jaar vervangen worden. Ons dak gaat minstens 40 jaar mee en als het meezit hoeft het nooit te vervangen te worden.’ De werkkamer van Harrie in de garage werd in de zomer soms erg warm en in de winter moest hij een kachel bijplaatsen. Nu blijft het in de zomer lekker koel en is het in de winter behaaglijk.