Kenniscafé Groene daken en tuinen

In het kader van het project Groen Leusden organiseert De Groene Belevenis i.s.m. de gemeente Leusden en de bibliotheek een bijeenkomst over ‘groene daken en tuinen’.
Welke gevolgen kunnen we in Leusden verwachten van een veranderend klimaat? En waarom is groen zo belangrijk om buurten koel en leefbaar te houden? Hoe helpen groene daken en tuinen daarbij en wat kun jij als particuliere huisbezitter en tuineigenaar daaraan doen?

Tijdens dit kenniscafé gaan 3 sprekers in op het belang van groen op en om je huis en geven zij praktische tips over het aanleggen van een groen dak en het eenvoudig vergroenen van je tuin. Ook wordt ingegaan op subsidiemogelijkheden voor groene daken.

Programma

19:00  Inloop met mini infomarkt

19:30  Start programma
– Inleiding over klimaatverandering in Leusden door Evelien van Assenbergh, gemeente Leusden
– Presentatie ‘De mogelijkheden van groene daken’ door Ieke Benschop, Natuur en Milieufederatie Utrecht

20:30  Pauze met mini infomarkt

21:00  Presentatie ‘Het goede van een groene tuin’, met praktische groentips door Judith Algra, IVN / Heuvelrugtuinen

21:30  Afsluiting en mini infomarkt

22:00  Einde

Mini infomarkt
Tijdens de inloop, pauze en na afloop is er een mini informatiemarkt. Enkele groendak-specialisten zijn aanwezig met informatiemateriaal en kunnen je vragen beantwoorden. Ook vertegenwoordigers van het initiatief Groen Leusden zijn aanwezig en kunnen vertellen over de activiteiten van het project. Bij de Vlinder- en Bijentuin kun je plantjes kopen en informatie krijgen over insectenvriendelijk tuinieren.

Datum:  woensdag 6 maart
Tijd: inloop vanaf 19:00 uur. start programma 19:30 – 21:30 uur
Entree: gratis
Locatie: bibliotheek Leusden, Hamersveldseweg 77, 3833GL Leusden
Aanmelden: via het formulier op de website van De Groene Belevenis. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst voor een goede inschatting van het aantal deelnemers

Datum

6 maart 2024
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:30
QR code