Geslaagde Energiemarkt in Alandsbeek

Op zaterdag 15 juni jl. werd door het Buurtteam Duurzaam Alandsbeek een energiemarkt georganiseerd in de wijk. Aanvankelijk leken de weergoden ons niet zo goed gezind, maar tussen 14.00 en16.00 uur was het prima en de zon scheen volop. De ijsjes van Jacco smaakten toen nog beter!

Tijdens deze markt waren marktpartijen aanwezig die alles vertelden over isolatie van de woningen in Alandsbeek. Geen algemeen verhaal, maar heel specifiek konden de belangstellende wijkbewoners informatie inwinnen over het na-isoleren in hun eigen woning. Daarnaast hebben zich ook nog verschillende wijkbewoners opgegeven voor de collectieve inkoopactie voor de kruipruimte – en spouwmuurisolatie.

Naast isolatie was er ook een marktpartij aanwezig die een uitgebreide presentatie had gemaakt van de verschillende ventilatiemogelijkheden voor de ruimtewoningen. Want als de woningen goed zijn na-geïsoleerd, moet je slim en energiezuinig ventileren. Een rooster in je raam is dan volstrekt onvoldoende voor een goed binnenklimaat, zo bleek.

Voor vragen over het kunnen financieren van al deze investeringen was onafhankelijk financieel expert Folkert Looij aanwezig. Deze heeft slimme adviezen kunnen geven. Dat gold ook voor de technisch energieadviseur van het energieloket IkWilWatt, de heer Eric Dekker. Een bewoonster van een ruimtewoning won een gratis maatwerkadvies van deze energie adviseur. Voor iedereen is het maatwerk advies van Eric Dekker beschikbaar tegen een flinke korting, namelijk voor slechts €49,50 in plaats van €200,- aan te vragen via dit formulier.

Wil je meer weten over de wijkaanpak in Alandsbeek? Klik dan hier.

Het Buurtteam Duurzaam Alandsbeek kijkt samen met IkWilWatt, Buurkracht Alandsbeek en De Groene Belevenis terug op een geslaagde markt. Gemist en toch meer info ontvangen? Neem dan contact op met info@duurzaamalandsbeek.nl.

Gepubliceerd op 21 juni 2024