Alles over energie en energiebesparing in uw woning

IkWilWatt: uw huis klaar voor de toekomst

Uw huis klaar maken voor de toekomst, dat betekent:
Een lagere energierekening
Meer wooncomfort
Minder CO2 uitstoot
Minder afhankelijk van (aard)gas

Hoe staat uw huis ervoor? Met behulp van een stappenplan,  vrijblijvend gesprek met één van de energiegidsen of een betaald advies helpen wij u graag op weg naar een energiezuinige woning.

Aan de slag met uw woning

Weten hoe uw huis ervoor staat? Dat kan met lokale ondersteuning. Maak gebruik van een energiegids, een adviseur aan huis of een warmtescan. De Handreiking Woningverbetering geeft alvast een stappenplan.

Wijkaanpak

In Leusden bekijken we, samen met bewoners, per wijk, wat er nodig is om deze woningen toekomstbestendig te maken. Wil je aan de slag met je buren? Of meer weten over de wijkaanpak? 

Energiecampagne in Leusden

Met de energiecampagne IkWilWatt willen we u, inwoners van Leusden, inspireren, stimuleren, informeren en ontzorgen op de weg naar een huis dat klaar is voor de toekomst.

Digitaal Energieloket

Op het digitale  Energieloket van Leusden  vindt u alle informatie over verduurzamingsmaatregelen,  subsidies en achtergrondinformatie. Actueel en onafhankelijk verzorgd door het Duurzaam Bouwloket.

Nieuws

Open huis-dagen Warmtepompen op 11 en 18 november

Energieloket IkWilWatt en Energiecoöperatie DEEL organiseren opnieuw open huis-middagen om u te laten kennismaken met warmtepompen. Bent u op zoek naar ervaringen en praktische tips over keuzemethode, soorten, kosten en voorbereiding in uw huis of geluidproductie? Kom...

Lees meer

Verslag Informatieavond Energiezuinig Wonen in De Korf

Donderdagavond 12 oktober stroomde de zaal vol met inwoners die luisterden naar een presentatie van Ruben Appelman, deskundig en onafhankelijk expert van het Regionaal Energieloket. Aan bod kwamen de 4 stappen om een huis energiezuinig, comfortabel en...

Lees meer

Natuurvriendelijk isoleren verplicht

Bedrijven en woningeigenaren die een kantoor of woning willen isoleren, moeten eerst goed onderzoeken of er geen vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen in zitten.  Hoe zit dat in Leusden? De gemeente Leusden is al in 2021 voor de bebouwde kern Leusden een onderzoek...

Lees meer
Energiecampagne IkWilWatt is een inititatief van gemeente Leusden in samenwerking
met het Energieloket (Duurzaam Bouwloket) en De Groene Belevenis.