Lening voor zonnepanelen nu ook voor senioren

De gemeente Leusden heeft nieuwe afspraken gemaakt met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. De Stimuleringslening Duurzaamheid is nu ook toegankelijk voor inwoners ouder dan 75 jaar. De lening is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen van de eigen woning te financieren zoals zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp.

Wethouder Van der Vegte: “Ons uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat een groep geen gebruik kon maken van de leenregeling omdat er een leeftijdsgrens werd gehanteerd. Nu hebben we afgesproken dat iedereen, ongeacht leeftijd, een lening kan afsluiten om zijn woning klaar te maken voor de toekomst.”

Leusden op weg naar energieneutraal

Energie besparen, schone energie opwekken en duurzaam vervoer gebruiken. Zo werken we samen aan een energieneutraal Leusden. Leusdenaren kunnen de Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen via de website van de gemeente en zo hun steentje bijdragen. Energieloket IkWilWatt helpt inwoners op weg om de juiste keuzes te maken voor een duurzame en toekomstbestendige woning.