Middag Energiezuinig wonen goed bezocht

Hoe hou je grip op een stijgende energierekening? Waar te beginnen met isoleren? En kunnen we zonnepanelen collectief inkopen? Enkele vragen waarop bezoekers van de Middag EnergieZuinig Wonen een antwoord kregen, zaterdag 16 oktober bij De Til. Binnen werden goed bezochte presentaties gegeven, onder andere over de gratis af te halen Handleiding Woningverbetering. Deze Handleiding beschrijft vier stappen naar energiebewust en toekomstbestendig wonen.

Buiten werden volop gesprekken gevoerd, aan diverse tafels waren energiegidsen en adviseurs aanwezig om vragen te beantwoorden. Buurtbewoners voerden gesprekken met de gemeente over de warmtetransitieplannen voor de eigen wijk. En waren energiecoöperatie DEEL, Windkracht Eemland en de energiegroep COOL aanwezig om mensen te informeren over energiebesparing en duurzame opwekking.

Bij de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket kon men energiebesparende technieken en opwek zelf bekijken, en een toelichting krijgen hoe dit in het eigen huis is toe te passen. Daar werd ook een voucher uitgereikt om gratis energiebesparende spullen te shoppen ter waarde van € 65,-. Dit aanbod geldt zowel voor woningbezitters als huurders en is extra interessant met de hoge huidige energieprijzen.

Interesse in de presentaties en de Handleiding? Of de voucher zelf aanvragen? Deze zijn hieronder digitaal op te vragen.

Presentatie gemeente: Warmtetransitievisie en wijkwarmteplannen, wat betekent dat voor u?

Presentatie IkWilWatt: Met de diensten van IkWilWatt maakt u uw huis klaar voor de toekomst

Presentatie energiecooperatie DEEL: Meer over DEEL en actie collectief kopen zonnepanelen

Handleiding Woningverbetering

Voucher subsidie energiebesparende spullen