Energiezuinige Ruimtewoningen Alandsbeek-West

Energiedoorlichting

Joris kocht recent een woning aan de Melafier. Deskundigen hebben de woning helemaal doorgelicht. De resultaten zijn vastgelegd in een rapport: “Toekomstbestendig wonen in een comfortabel en energiezuinig huis”, helemaal gericht op de Ruimtewoning.

We moedigen je aan om dit inspiratiedocument te gebruiken voor je eigen plan!  Samengevat bevat het voor alle ruimtewoningen:

* Nuttige energiebesparende maatregelen en aandachtspunten specifiek voor de ruimtewoning

* De samenhang tussen verschillende maatregelen met een onderbouwing waarom het slim is te denken vanuit een integraal plan

* Een logische volgorde van stappen, maar ook dat er in jouw situatie redenen kunnen zijn om de volgorde aan te passen.

Het document is te downloaden via onderstaande link:

De video met toelichting op het rapport (en meer!) van 13 maart 2023 is hieronder terug te kijken.

Van inzicht naar offertes, bewonersavond 27 juni 2023

Op de volgende bewonersavond (27 juni 2023) vertelde de DoeTank hoe ze woningeigenaren wil helpen goede offertes te krijgen, met behulp van het rapport. Ze hebben dat document naar verschillende aannemers gestuurd en gevraagd om op deze basis offertes te maken die leiden tot een gezonde, energiezuinige en comfortabele Ruimtewoning die klaar is voor de toekomst. Door de gelijke opzet van de offertes kunnen bewoners “appels met appels” vergelijken. Bekijk hieronder de presentatie van de DoeTank:

Check de twee voorbeeld offertes

In lijn met de aanpak van de Doetank hebben twee marktpartijen op basis van de rapportage een voorbeeld offerte uitgewerkt waarmee de Ruimtewoning een comfortabele, energiezuinige en aardgasvrije woning wordt. Met een aanpak voor het in één keer verbeteren van de woning, maar ook stap-voor-stap is mogelijk, zodat bewoners kunnen kiezen voor deelmaatregelen die goed op elkaar afgestemd zijn. Hiermee verbeter je de woning direct in comfort, energiegebruik en achterstallig onderhoud.

De marktpartijen hebben hun voorstel gepresenteerd op een bewonersavond, 27 juni 2023. De gepresenteerde voorstellen zijn indicatief en gebaseerd op algemene observaties van dit type woning. Bekijk hieronder de indicatie-offertes.

Hoe nu verder? Vraag jouw maatwerk offerte op!

Heb je interesse in een op maat gemaakt voorstel, van één of allebei de aanbieders? Ze maken graag een offerte voor je, rekening houdend met de staat van jouw woning en jouw woonwensen. Wil je alle maatregelen in een keer laten uitvoeren? Of liever opknippen in verschillende stappen? Of wil je weten hoe je één onderdeel van je woning het beste kan aanpakken? Je zit nog nergens aan vast als je een maatwerkvoorstel opvraagt.  Neem contact op met:

Slokker Bouwgroep  〉  Ronald Doorn 〉  036-5462000 〉  ronald.doorn@slokkerbouwgroep.nl

Klimaatmissie  〉  Willem Eelman  〉   06-28556237  〉  willem.eelman@klimaatmissienederland.nl

Beide partijen hebben veel ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van woningverduurzamingen, maar het presenteren van hun voorstel volgens het offerteformat van de DoeTank is nieuw. Gedetailleerdere uitwerking en doorontwikkeling van het werken volgens dit format is onderdeel van het kennis en leertraject.

Vragen over financiering en betaalbaarheid? 

Er zijn heel veel mogelijkheden om verduurzamen op een betaalbare manier te financieren, maar voor iedereen is dit maatwerk. Heb je vragen wat mogelijk is in jouw situatie? Wil je even van gedachten wisselen over de vraag hoe verduurzamen te betalen,  of heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij een subsidie aanvraag? Neem contact op met Folkert Looij, een door de gemeente geselecteerde onafhankelijk financieel expert.  Hij helpt je graag en gratis.

Folkert Looij  〉  info@folkertlooij.nl  〉  T 033 432 59 12  〉  M 06-20727994