Start Energiecampagne IkWilWatt

Wethouder Erik van Beurden startte maandag 2 december 2020 de Leusdense Energiecampagne ‘IkWilWatt, uw huis klaar voor de toekomst’. De avond over woningisolatie trok een volle zaal van 85 belangstellenden. Zij werden geïnformeerd over isolatiemogelijkheden en de hiervoor beschikbare subsidie SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis).

Energieloket
Hart van de campagne IkWilWatt is het energieloket, te bereiken via ikwilwatt.nl. Deze biedt een onafhankelijk overzicht van duurzaamheidsmaatregelen, subsidiemogelijkheden en stappenplannen. Samenwerkingspartner is het Landelijk Duurzaam Bouwloket, dat de digitale informatie actueel en toegankelijk houdt. Ook kunnen inwoners zich laten informeren door één van de Leusdense energiegidsen, vrijwilligers met affiniteit voor energiebesparing en verduurzaming. De gidsen houden vanaf begin 2020 regelmatig spreekuur, en kunnen op afspraak bij mensen thuis komen. De Groene Belevenis coördineert de campagne en de inzet van de gidsen.

Breed en informatief
Henriette Former van De Groene Belevenis: “Met deze campagne bieden we veel meer dan alleen een website. De energiegidsen gaan graag met bewoners in gesprek, zie het als de net iets beter geïnformeerde buurman of buurvrouw. Daarnaast gaan we informatieavonden en wijkactiviteiten organiseren. Dit alles zoveel mogelijk in samenwerking met Leusdens bedrijfsleven, actieve inwoners en organisaties. Samen we zo veel  mogelijk inwoners van dienst zijn om hun huist klaar te maken voor de toekomst.